Muziek

Over mij

Ik ben Bram Huygen, geboren in Oss in 1969. Ik ben op jonge leeftijd begonnen op de viool. Later ben ik overgestapt naar de gitaar en vanaf die dag kon ik daar niet meer vanaf blijven!

Na een periode van veel (héél veel) studeren en spelen besloot ik in 1996 naar het conservatorium te gaan. Ik studeerde jazzgitaar bij Henk Sprenger en Wim Overgaauw aan het Hilversums conservatorium waar ik afstudeerde in 1996. Daar volgde ik ook masterclasses bij o.a. John Scofield en Mike Stern. Ik speelde met o.a. John Engels, Bert Boeren, Ian Siegal, Eric Vloeimans, Martijn Sohier, Hans Kwakkernaat, Anton Verhagen, Jeroen Doomernik, en vele anderen!

Met mijn muzikale vrienden Egbert van Gruythuyzen en Bas Rietmeyer ben ik al jaren aktief met een trio, jazztrio BREI dat gespecialiseerd is in jazz & latin- fusion muziek.

Sinds een paar jaar ben ik intensief gaan samenwerken met zangeres Babs van Balveren. Wij hebben nu een prachtige band: Wallppr. Daarnaast staan we, in een andere bezetting, ook als 'B-groovin' samen op de planken!

 


Componeren, arrangeren en reproduceren

Naast het spelen ben ik mij jaren geleden ook gaan toeleggen op arrangeren, componeren en reproduceren van muziek. Ik heb een groot gedeelte van de voorstellingen van poppentheater Marag van muziek voorzien en meer dan tien jaren ben ik (in samenwerking met regisseuze Annabella Wiemers) verantwoordelijk geweest voor de muziek onder de musicals van het Titus Brandsma Lyceum.

Van het maken van theatermuziek heb ik veel geleerd dat me later goed van pas is gekomen. Ik heb de meest uiteenlopende genres muziek geschreven en in de meest uiteenlopende bezettingen. Ik schrijf ook al jaren veel eigen werk voor mijn eigen bands.

(KLIK OP 'MINI-ME' VOOR WAT VOORBEELDEN OP SOUNDCLOUD!).

Media

Tekenen en vormgeven is mijn tweede grote passie! Ik heb mijn hele jeugd getekend en was sinds de Commodore Amiga ook al bezig met computer graphics. Ik ben na de middelbare school naar de kunstacademie in Den Bosch gegaan met het doel grafisch vormgever te worden.

Na wat omzwervingen ben ik uiteindelijk een paar jaar later terecht gekomen bij een ambachtelijk zeefdrukker waar ik alle kneepjes van het grafische ambacht heb geleerd. Toen ik daarna toch naar het conservatorium ging ben ik het grafische vak daarnaast blijven uitoefenen. In totaal heb ik 12 jaren gewerkt als creatief dtp-er bij CTP international (verpakkingen) en MultiCopy Oss, en als grafisch ontwerper en webdesigner bij Databoss in Oss.

Ook toen ik besloot fulltime musicus te worden bleef ik bij het grafische vak betrokken: ik maak nog steeds websites, animaties, video's en huisstijlen voor al mijn muzikale bezigheden en...

Ú KUNT MIJ DAAR OOK VOOR INHUREN!!!.