Muziek & Media Gitaarlessen Lesmateriaal

Over mij

Ik ben Bram Huygen, geboren in Oss in 1969. Ik ben op jonge leeftijd begonnen op de viool. Later ben ik overgestapt naar de gitaar en vanaf die dag kon ik daar niet meer vanaf blijven!

Na een periode van veel (héél veel) studeren en spelen besloot ik in 1996 naar het conservatorium te gaan. Ik studeerde jazzgitaar bij Henk Sprenger en Wim Overgaauw aan het Hilversums conservatorium waar ik afstudeerde in 1996. Daar volgde ik ook masterclasses bij o.a. John Scofield en Mike Stern. Ik speelde met o.a. John Engels, Bert Boeren, Ian Siegal, Eric Vloeimans, Martijn Sohier, Hans Kwakkernaat, Anton Verhagen, Jeroen Doomernik, en vele anderen!

Sinds een paar jaar ben ik intensief gaan samenwerken met zangeres Babs van Balveren.
Wij hebben een prachtige band: PuurBabs

 


Componeren, arrangeren en reproduceren

Naast het spelen ben ik mij jaren geleden ook gaan toeleggen op arrangeren, componeren en reproduceren van muziek. Ik heb een groot gedeelte van de voorstellingen van poppentheater Marag van muziek voorzien en meer dan tien jaren ben ik (in samenwerking met regisseuze Annabella Wiemers) verantwoordelijk geweest voor de muziek onder de musicals van het Titus Brandsma Lyceum.

Van het maken van theatermuziek heb ik veel geleerd dat me later goed van pas is gekomen. Ik heb de meest uiteenlopende genres muziek geschreven en in de meest uiteenlopende bezettingen. Ik schrijf ook al jaren veel eigen werk voor mijn eigen bands.

(KLIK OP 'MINI-ME' VOOR WAT VOORBEELDEN OP SOUNDCLOUD!).