Ik ben al begonnen met het geven van gitaarlessen (akoestisch en elektrisch) vanaf het moment dat ik begon te studeren aan het Hilversums conservatorium in 1991 (tegenwoordig Sweelinck conservatorium in Amsterdam). Nadat ik in 1996 afstudeerde als docerend musicus LM ('lichte muziek') ben ik dat blijven doen, aanvankelijk als privé docent, naast mijn baan als grafisch ontwerper/webdesigner.
In die tijd kwam ik er achter dat gitaarles geven mij op het lijf geschreven was. Ik vind het een uitdaging en verrijking om leerlingen te helpen begrijpen hoe de gitaar werkt en hoe muziek in elkaar zit.
Vanaf 2005 ben ik mij full-time op de gitaar gaan storten. In dat jaar heb ik mij ook verbonden aan MIK kunsteducatie waar ik les heb gegeven in Schijndel, Veghel, Sint-Oedenrode, Uden, Vught, Heeswijk en Berlicum. Van al die vestigingen geef ik alleen op woensdag nog les in Vught, nu voor 'stichting MDM Vught'.
In 2009 ben ik ook begonnen bij Muzelinck, centrum voor de kunsten in Oss, waar ik nog steeds werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Daar verzorg ik ook losse cursussen zoals 'liedbegeleiding op de gitaar', 'blues op de gitaar', 'jazz op de gitaar' en cursussen 'digitale muziek'.
Ik ben verhuisd en weer beschikbaar voor privelessen op de vrijdagen! Mijn nieuwe adres is: Spoorlaan 130, 5348 KE Oss. Klik hier voor de PRIJSLIJST '22-'23.
De meeste leerlingen starten met een akoestische gitaar, dat is voordeliger en helpt om je een mooie techniek aan te leren (je moet de toon namelijk zelf maken, zonder dat je je achter effecten kunt verschuilen!). Bovendien kun je een akoestische gitaar makkelijk overal bespelen.
Maar er is geen enkel bezwaar tegen het starten op een elektrische gitaar. Een gitaar is een gitaar, of er nu stalen of nylon snaren opzitten! Op alle soorten gitaren kan je in principe alle stijlen spelen. Het is wel zo dat een akoestische gitaar beter past bij klassieke stijlen en een elektrische beter bij pop en rock! Besef je ook dat je bij een elektrische gitaar een versterker en kabel nodig hebt (vaak duurder in aanschaf en minder mobiel), en dat de meeste elektrische gitaren zonder versterker maar heel weinig geluid geven!
De leerlingen van de basisschool leeftijd starten met een duidelijk en overzichtelijke gitaarmethode aangevuld met liedjes naar keuze. Alle gangbare technieken komen aan bod: tokkeltechnieken, slagtechnieken en plektrum techniek. Om je snel aan het spelen te krijgen zijn de eerste lessen in een eenvoudige cijfernotatie, daarna leer je omgaan met het klassieke notenschrift.
Als het eerste boekje uit is gaan we in overleg kijken welke kant we uitgaan. Je hebt nu voldoende basis om je te kunnen specialiseren!
Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de 'klassieke' manier van spelen (in de pop heet dat fingerpicking) die je in staat stelt om uiteindelijk complete stukken in je eentje te tokkelen.
Of je kiest voor de 'moderne' manier van spelen waar het accent meer ligt op het begeleiden met akkoorden en spelen van melodieën en solos, meestal met een plektrum. Natuurlijk kun je ook een combinatie kiezen!
Het lestraject wordt helemaal afgestemd op je persoonlijke muzikale voorkeur: het lesrepertoire en de oefeningen worden aangepast aan de muziekstijl die jij nastreeft zodat je zo snel mogelijk in je eigen stijl bezig kunt zijn.
Waar bij kinderen wordt gestreeft naar een zo breed mogelijke technische en muzikale basis kiezen we hier voor de snelste route!
(wil jij bijvoorbeeld rock gitarist worden? Dan is noten lezen niet zo belangrijk, tabulatuur is dan veel handiger. Plektrum- en slagtechnieken zijn voor deze stijl ook veel belangrijker dan tokkeltechnieken!).
Ben je al wat ouder? Heb je altijd al gitaar willen spelen maar is het er nooit van gekomen? Aarzel dan niet langer en schrijf je in! Het is een mythe dat je als oudere leerling geen niveau zou kunnen bereiken, ik heb heel wat leerlingen en ex-leerlingen die het tegendeel bewijzen!
Wat je ook wilt, welke stijl je ook kiest, ik ben er om je te helpen! Gezien mijn brede muzikale achtergrond voel ik mij in een groot scala aan stijlen thuis. Of je nu fingerpicking in de stijl van Tommy Emmanuel wilt leren, Blues a la Stevie Ray Vaughan, Jazz zoals Pat Metheny, Latin als Leonardo Amuedo, Hardrock als Eddie van Halen of gewoon gezellige liedjes wilt spelen, je bent bij mij aan het juiste adres!
Wil jij van muziek je vak maken? Dan kan ik je helpen! Ik weet heel goed wat de verschillende conservatoria, rockacademies en andere vakopleidingen van hun studenten in spé verwachten en ik leid al jaren leerlingen op voor het theorie toelatingsexamen van het conservatorium. In (meerdere) sessies van één uur stoom ik je klaar!